Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارتقاء سطح کیفی زندان‌ها نیازمند بازنگری ویژه در بودجه سازمان زندان‌ها، آموزش پرسنل و نیز کمک‌رسانی‌ دقیق‌تر به مددجویان دارد. جنوب نیوز:  پس از انتشار چند ویدئو منتسب به زندان اوین در شبکه‌های اجتماعی مسئولان دستگاه قضایی با ارائه گزارشی ضمن عذرخواهی از اقدامات صورت گرفته و پذیرش بخشی از خطاهای انسانی خبر از تغییر در وضعیت زندان‌ها و اجرای دقیق شیوه‌نامه‌های مراکز نگهداری زندانیان اعم از بازداشت‌گاه‌ها و نیز برخی زندان‌ها دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدمهدی حاج محمدی، رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود رفتارهای صورت گرفته را غیرقابل‌قبول عنوان کرده و عذرخواهی کرد. پس از واکنش رئیس سازمان زندان‌ها برخی از پرسنل متخلف  به دادسرا معرفی شدند.

البته تنها قوه قضائیه نبود که با دقت و سرعت نسبت به ماجرای اوین واکنش نشان داد. رئیس و نمایندگان مجلس نیز هرکدام در نطق‌هایی خواهان رسیدگی فوری به وضعیت زندان‌ها شده و برخی از اعضای کمسیون اصل ۹۰ از اوین بازدید کردند. حالا این کمیسیون پس از حضور در آن ندامتگاه گزارشی  را منتشر کرده است.

کمیسیون اصل ۹۰: تخلفات مورد به مورد در دست رسیدگی است

حسن شجاعی رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در گفت‌وگو با فارس درباره محتوای گزارش بازدید از اوین می‌گوید: پس از بازدید و بازرسی رئیس و اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی از زندان اوین، گزارشی در دو بخش تهیه‌شده که یک بخش از آن درباره کلیپ‌هایی است که از زندان اوین پخش‌شده است.

شجاعی در واکنش به محتوای فیلم‌های اوین گفت: مورد به مورد این کلیپ‌ها بررسی‌شده و گزارشی درباره هرکدام آماده‌شده است؛ که بر این اساس درباره برخی کلیپ‌ها که در آن تخلفاتی رخ می‌دهد قبلاً توسط مسئولان مربوطه توسط سازمان امور زندان‌ها برخورد با آن‌ها صورت گرفته است و با برخی دیگر هم برخورد نشده است که در حال حاضر در دستور کار قرار دارد و قرار است با آن‌ها برخورد شود.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در ادامه داده است: در بخش دوم گزارش درباره نواقص و کاستی‌هایی که مجموعاً در ساختار زندانبانی ما و فرایند آن وجود دارد آسیب‌شناسی صورت پذیرفته و خلأهایی که وجود دارد مورد احصا قرارگرفته و راه‌حل‌هایی پیشنهادشده است.

اجرای هفت دستور ویژه اژه‌ای

رئیس دستگاه قضا به‌خوبی با فضای زندان‌های کشور آشناست، سال‌ها حضور در عالی‌ترین سطح قضایی کشور باعث شده اژه‌ای در همان روزهای اول ورود به ساختمان ستاد مرکزی قوه قضاییه در اقدامی میدانی به سراغ چند زندان مهم و نام‌آشنا رفته و از آن‌ها بازدید کند. محسنی اژه‌ای در اقدامی جالب‌توجه بدون اعلام قبلی در زندان رجایی شهر  پای صحبت مسئولان و زندانیان این اندرزگاه بزرگ نشست. او رو به عوامل اجرایی رجایی شهر می‌گوید: من تابه‌حال زندانبانی نکرده‌ام اما به دلیل حضورم در بخش‌های مختلف قضایی با بدنه زندان همکاری و با زندانیان برخورد داشته‌ام.

رئیس قوه قضائیه پس‌ازاین دیدار؛ هفت دستور ویژه برای تسهیل امور اداری و نیز بهتر شدن وضعیت زندانیان را صادر کرد.   توجه به آموزش و تأمین نیازهای رفاهی کارکنان زندان؛ تأمین نیازهای بهداشتی و رفاهی زندانیان و بازاجتماعی کردن آن‌ها، کاهش جمعیت کیفری و بهبود وضعیت ندامتگاه‌ها؛ استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس، جداسازی محل نگهداری افراد بازداشت موقت از زندانیان، حل مشکل کمبود قاضی ناظر در زندان‌ها و نیز بهبود تیم‌های جلب رضایت شاکیان پرونده‌های قصاص را به‌عنوان رویکرد استراتژیک از سوی اژه ای به  سازمان زندان‌ها ابلاغ شده است.

اهتمام ویژه محسنی اژه‌ای به بهبود عملکرد در ساختار ندامتگاه‌ها ازجمله تغییر در وضعیت معیشتی زندان بان ها و بالا بردن سطح کیفیت زندانیان نشان می‌دهد که رویه دستگاه قضایی از مدت‌ها قبل نسبت به سازمان زندان‌ها مثبت بوده و انتشار چند فیلم کوتاه شده؛ خللی در این اقدام جهادی ایجاد نخواهد کرد.

زندان‌های ایران؛ روایتی از درون

وضعیت زندان‌ها با طرح‌های آکادمیک و پژوهشی کیلومترها فاصله دارد، واقعیت آن است که نگهداری برخی از زندانیان جرائم خطرناک کاری سخت و دشوار است که اغلب با اجرای پروتکل‌های سازمان زندان‌ها هم‌خوانی ندارد؛ به‌گونه‌ای که اگر سخت‌گیری لازم از سوی مسئولان بندها صورت نگیرد، امنیت جانی و روانی سایر مددجویان با مخاطرات جدی روبرو می‌شود.

احمد زیدآبادی محکوم امنیتی فتنه ۸۸ در روایتی از زندان رجایی شهر به بازخوانی نحوه رفتارهای مسئولان زندان و نیز مجرمین جرائم خطرناک و قاچاقچیان مواد مخدر پرداخته است. او در کانال تلگرامی‌اش نوشته است که گاهی زندانیان چنان عرصه را بر زندانبانان و پرسنل اداری زندان تنگ می‌کنند که جز برخوردهای سلبی راه‌حلی روی میز باقی نمی‌ماند.

زیدآبادی نوشته است که مسئولان رجایی شهر به خاطر قاچاق مواد مخدر از بیرون به داخل زندان مجبور به تفتیش همه زندانیان بوده‌اند و این وضعیت با عنوان نقض حقوق زندانیان در رسانه‌های فارسی‌زبان ضدانقلاب و نیز بولتن‌های حقوق بشری کشورهای غربی ثبت می‌شود. درحالی‌که مسئولان زندان به‌منظور حفظ حقوق همه زندانیان و پاک‌سازی زندان‌ها راهی جز این امر ندارند.

زیدآبادی دراین‌باره می‌نویسد: در زندان رجایی شهر برای مدتی، زندانیان را مورد تفتیش بدنی بسیار ناجوری قرار می‌دادند. این نوع تفتیش، ازهرجهت خلاف شأن و کرامت انسانی بود و بنابراین، زندانیان سیاسی اجازهٔ چنین کاری را نمی‌دادند.

از چند تن از مسئولان زندان دلیل این‌گونه تفتیش را جویا شدم. همگی پاسخشان یک کلمه بود: انباری زدن!

 زیدآبادی ادامه می‌دهد: برخی از زندانیانی که به مراکز قضایی یا درمانی اعزام می‌شدند ظاهراً مقداری مواد مخدر را یا در نشیمن‌گاهِ خود پنهان می‌کردند و یا می‌بلعیدند تا پس از قضای حاجت به آن دست یابند تا به مصرف شخصی برسانند و یا به مشتریان بفروشند.

زیدآبادی در نکته‌ای قابل‌توجه افزوده است: نسبت به این وضعیت به رئیس زندان معترض شدم. گفت؛ راه‌حل خود شما چیست؟ پاسخم این بود که ورود مقداری مواد مخدر به زندان، عوارض کمتری نسبت به این نوع بازرسی بدنی شرم‌آور دارد. او در پاسخ گفت: اولاً اگر این‌قدر سخت نگیریم انباری‌زدن کاملاً عادی و رایج می‌شود و در آن صورت "همین خودِ شماها" بیانیه می‌دهید که رئیس زندان راه ورود مواد مخدر به زندان را آزاد گذاشته است تا هم‌سود کلانی از این راه به جیب بزند و هم بچه‌های مردم را معتاد کند.

ارتقاء سطح کیفی زندان‌ها نیازمند بازنگری ویژه در بودجه سازمان زندان‌ها، آموزش پرسنل و نیز کمک‌رسانی‌های مددجویانه دقیق‌تر دارد. در روزهایی که مجلس به‌صورت ویژه ‌بر مسئله بهبود وضعیت زندان‌ها متمرکز شده؛ لازم است که با تهیه چند طرح دقیق و کارشناسی شده عنوان شغلی پرسنل زندان‌ها در ردیف مشاغل پرخطر قرارگرفته و زمینه بهبود وضعیت کاری این گروه شریف فراهم شود. همه‌کسانی که تجربه برخورد با زندان‌ها را داشته‌اند به‌خوبی می‌دانند که زندانی‌بانی به‌مراتب سخت‌تر از زندانی بودن است!

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: سازمان زندان ها وضعیت زندان ها کمیسیون اصل زندان اوین رجایی شهر مواد مخدر اصل ۹۰ اژه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۴۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است

سعید مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در مورد اینکه نتایج ملی‌پوشان تیراندازی ایران در میادین مختلف بین‌المللی به خصوص مسابقات انتخابی المپیک رضایت‌بخش نبوده، اظهار کرد: نتایج خوبی کسب نمی‌شود، در حالی که می‌توانیم جایگاه بالاتری داشته باشیم. در تفنگ و تپانچه دور از انتظار بوده‌ایم. تنها کسی که نتایج خوب را ادامه می‌دهد هانیه رستمیان است. دیگر ملی‌پوشان تیراندازی با روز‌های خوب خود فاصله دارند. روند رو به رشد کاملاً پاره شده و با آن جایگاهی که می‌توانیم باشیم فاصله محسوسی پیدا کرده‌ایم. سهمیه‌های المپیک کاهش پیدا کرده و دوره قبل ۶ سهمیه داشتیم، این دوره ۴ سهمیه گرفته‌ایم، مدال‌هایی که به دست می‌آوریم از دست می‌رود و نتایج خوب قبل تکرار نمی‌شود.  

پافشاری منجر به کسب سهمیه شد

وی درباره اینکه دلیل افت ملی‌پوشان تیراندازی چیست، عنوان کرد: همه چیز دسن به دست هم می‌دهد. مدیریت، کارایی ورزشکار، نقش مربی، تجهیزات و ... تأثیر دارند. با روی کار آمدن رئیس جدید فدراسیون قرار شد تا تجهیزات کاملاً تأمین شود. تغییری در مربیان و ورزشکار ایجاد نشد و البته نفرات جدیدی اضافه شدند. در ماده تفنگ با توجهی که به بخش بانوان شده، دو ملی‌پوش جدید اضافه شده و فاطمه امینی و شرمینه چهل‌امیرانی توانستند سهمیه المپیک بگیرند. در ماده اهداف پروازی هم در دوره قبل توجه شد و نوجوانانی وارد مسابقات لیگ شدند که نتیجه آن کسب سهمیه المپیک توسط محمد بیرانوند شد. همان زمان خیلی از باشگاه‌ها با آمدن نوجوانان مخالفت کردند، اما پافشاری فدراسیون باعث شد تا نتیجه آن را در این دوره انتخابی المپیک ببینیم.  

دلایل افت فروغی قابل بررسی است

رئیس سابق سازمان تیم‌های ملی تیراندازی در مورد اینکه دلایل افت جواد فروغی چه بود که او در المپیک قبلی مدال طلا گرفت، اما این دوره سهمیه هم نگرفت، تصریح کرد: افت فروغی بلافاصله بعد از المپیک توکیو شروع نشد، چون او توانست در تپانچه میکس مدال طلای مسابقات لهستان را کسب کند. بعد از آن رقابت‌ها بود که مربی فروغی تغییر کرد و توجه لازم به او نشد. برخورد با ورزشکاری که در المپیک طلا گرفته با دیگر ورزشکاران فرق می‌کند. ممکن است مقداری بعد از طلای المپیک افت ایجاد شود، اما ورزشکار دوباره می‌تواند اوج بگیرد. فروغی پیش از المپیک توکیو در جام‌های جهانی برزیل و هندوستان دو مدال طلا گرفته بود، در المپیک طلا گرفت و در لهستان هم به طلای میکس رسید. دلایل افت فروغی قابل بررسی است و می‌توان دوباره او را بازگرداند ولی لازمه آن توجه فدراسیون وقت است.

مرادی درباره اینکه از میان محمد بیرانوند، هانیه رستمیان، فاطمه امینی و شرمینه چهل‌امیرانی می‌توان به کسب مدال در المپیک پاریس امیدوار بود، خاطرنشان کرد: با این روندی که ورزش تیراندازی در میان ملی‌پوشان پیش رفته بعید می‌دانم شانسی برای کسب مدال در المپیک پاریس داشته باشیم. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بنیاد هدایت توفیقات مساجد را روایت می‌کند
  • ترامپ: حاضرم به زندان بروم
  • استان ۲ میلیون نفری هرمزگان فقط ۱۵۶ زندانی دارد
  • اشتغال زندانیان از مهم‌ترین کارهای امنیت‌ساز است
  • جزئیات خنثی‌سازی عملیات جاسوسی آمریکا و اسرائیل در یمن
  • بررسی مشکلات مددجویان زندان سپیدار اهواز در دیدار با رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان
  • بررسی مشکلات ۱۵ مددجو زندان سپیدار اهواز
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • رئیس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است
  • بازدید رئیس حوزه قضایی شهرستان رابر از زندان بافت